tisdag 9 december 2008

Bussar och päronloka

Jahapp, Då var den sista tentan innan julen över. Skönt

om det sen gick bra eller inte är en annan fråga, men jag har iaf gjort den nu och kan andas ut till efter Julen.

Är det bara jag som tycker att det hade vart skönt om Sveriges kollektivtrafik var privatiserad som den är i vissa andra länder?
Check this out:
Vi säger att vem som helst kan köpa sig en buss, och börja köra. men man måste köra i vissa linjer, man kan till exempel köpa sig buss nummer 2, då måste man köra samma linje som alla 2.or.
Detta skulle leda till konkurrens mellan bussarna i samma linje, vilket i sin tur leder till sänkta priser, för de vill ju ha mest passagerare i sina bussar.

Denna konkurrens leder också till att tidtabeller kan skippas helt o hållet, för busschaffisarna kommer försöka köra så ofta som möjligt. Vilket också kommer leda till att vi kommer ha nattbussar även på vardagar (Yippie!)

Utan tidtabeller och tävlan om passagerare skulle leda till att det gick bussar i samma linje typ var 5.e minut. Hur skönt skulle det inte vara att du bara kan gå ut när som helst o ställa dig vid en busshållplats och veta att du inte kommer behöva vänta i mer än 5 minuter? det hade varit GULD, I'm telling you.. GULD!

Idag skrev ja tenta som sagt, blev klar 09.25. Bussen går 09.30.. men hann jag till bussen? nej, självklart kom ja 1 minut för sent och fick istället vänta på bussen som åkte 10.00. Fick stå ute i kylan i 30 kalla minuter. Vore det inte för att det fanns en pressbyrå i närheten som sålde Loka päron hade jag nog dött på plats, No joke.

Så, det var mina två cents angående kollektivtrafiken i Sverige. Den borde privatiseras :)

och så ska ja leva livet resten av året nu. Inga worries, bara njuta. Sweeeeeeeeeet

2 kommentarer:

A sa...

Ett jävla liv om bussar. Du har körkort åsna :D hahahahah

Giaco Taco sa...

haha ja, men ingen bil åsna hahaha.